Biologische meststoffen

Assortiment meststoffen

Biologische meststoffen zijn meststoffen die zijn toegelaten in de biologische teelt. Ze zijn afkomstig van biologische veehouderijbedrijven of het zijn delfstoffen van natuurlijke oorsprong. Ook plantaardige producten kunnen toegelaten zijn als biologische meststof. Of een meststof is toegelaten kan worden gecontroleerd via de inputlijst van Skal.

De term “organische meststoffen” staat voor meststoffen van die zijn samengesteld uit natuurlijke grondstoffen van plantaardige of dierlijke oorsprong. Deze zijn niet altijd toegelaten in de biologische teelt omdat zij bijvoorbeeld ook uit de gangbare veehouderij afkomstig kunnen zijn.

Ook in de biologische teelt zijn meststoffen noodzakelijk voor de teelt van een gewas. Een gewas heeft immers voedsel nodig om te kunnen groeien. Via de oogst worden mineralen afgevoerd die moeten worden aangevuld om in het jaar erop het volgende gewas van voedsel te kunnen voorzien.

Om een juiste keuze te maken is een bodemanalyse belangrijk. Samen met onze teeltadviseurs kan een goed en volledig bemestingsplan worden opgesteld.

Via onze webshop kunt u direct online uw meststoffen bestellen. Ook vindt u alle informatie over de verschillende producten.